Sinopsis “Dato” S (Astro First)


Filem Televisyen (FTV), "Dato" S lakonan Kamal Adli, Puteri Aisyah, Fikry Ibrahim dan Zulin Aziz boleh dilanggan Astro First Eksklusif pada harga RM15.

JUDUL: "Dato" S.

TARIKH TAYANGAN: 24 Oktober 2019

SIARAN TV: AstroFirst Eksklusif (saluran 480)

IDEAL ASAL: Nabil Ahmad

PENGARAH: Shahrol Esham

PRODUKSI: KMN Production & Cinemalaya

PELAKON: Kamal Adli, Puteri Aisyah, Fikry Ibrahim, Zulin Aziz, Jalaluddin Hassan

SINOPSIS "DATO" S.

Mengisahkan Sazali (Kamal Adli) seorang jurujual yang kerap menipu orang ramai dengan pelbagai aktiviti 'scammer' seperti skim cepatkaya, menawarkan pakej-pakej istimewa untuk menunaikan dha haji ataupun menan, majalanan pelaburan mata wang 'bitcoin' dan banyak lagi. Sajali berjaya memperdayakan ramai ahli perniagaan di mana melaka telah membuat pelaburan yang tinggi dan pada usa pertengahan 30-an, Sazali menjadi jutawan dan hidup dengan penuh kesenangan. Namun begitu, the penipuan dan aktiviti zenayah yang dilakukan sazali ini mendapat tentangan isteri beliau (lakonan Zulin Aziz). Sazali alpa dalam dunia baru beliau sehinggakan isteri dan anak meninggalkannya.

Akibat penipuannya, Sazali diekori dang anggota polis iaitu Arman (Fikry Ibrahim) dan Bunga (Puteri Aishah) yang menyamar sebagai rakan kongsi “Dato” S untuk membongkarkan skim penipuannya. Taktik penyamaran yang dilakukan oleh arman dan bunga berjaya membuahkan hasil apabila satu demi persatu aktiviti “Dato” S dapat dirungkai. Apakah langkah seterusnya yang harus dilakukan si ‘con-man’ Sazali ini? Bagaimanakah pula pengakhiran cerita beliau?

(embed) https://www.youtube.com/watch?v=Jv3d49A2Niw (/ embed)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *