Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin | Episod 2

Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin | Episod 2
Cast: Raysha Rizrose, Azrel Ismail, Idris Khan, Aprena Manrose, Zera Hariz, Zulkifli Ismail, Sheila Mambo, Zain Hamid, Daim Jailani, Muaz Aydil, Raja Syahiran, Nisa Rissa, Haeriyanto Hassan, Jesse Lim

Hari sebelum perkahwinannya, Yuhanis (Raysha Rizrose) terkejut dengan berita bahawa tunangnya, Sharul Nizam (Azrel Ismail) enggan berkahwin dengannya. Nizam memberitahu keluarganya bahawa dia sudah berkahwin dengan Shila (Zera Hariz) di UK. Takut bahawa keluarga itu akan tercemar, Yuhanis menekan wajahnya dan memaksa Saiful Mizan menemani saudara Sharul Nizam untuk menikah dengannya.

Mizan pada mulanya menolaknya kerana dia tidak mahu menjadi pek. Mizan masih trauma dengan perceraiannya dua tahun yang lalu dan bersemangat untuk berkahwin. Bagaimanapun Mizan akhirnya bersetuju dengan syarat itu. Dia tidak mahu diganggu dan menganggap perkahwinan hanya sementara. Kata-kata Mizan membuktikan bahawa dia secara beransur-ansur menjadi terpesona dengan Yuhanis kerana Yuhanis yang tekun dan tunduk, walaupun tidak diperlakukan dengan baik.

Sementara itu, Nizam kembali dengan isterinya Shila. Ahli keluarganya terkejut melihat Shila hamil sebelum perkahwinannya. Nizam lurus menganggap kandungannya adalah anaknya. Nizam menyedari bahawa dia telah digunakan oleh Shila. Shila terancam oleh Yuhanis. Dia sering disyaki bahawa Yuhanis merancang merompak suaminya.

Konflik bermula apabila Suraya (Aprena Manrose), mantan isteri Mizan tiba-tiba muncul semula dalam kehidupan Mizan. Suraya mahu menawan semula cintanya kerana menyesali perpisahan mereka. Selepas mengetahui bahawa Mizan telah berkahwin, pelbagai masalah berlaku dalam kehidupan Suraya yang menyebabkannya menyedari bahawa tidak ada lelaki lain dan Mizan.

Isi rumah Mizan dan Yuhanis mula bergoyang, kebahagiaan mereka dan cinta baru mereka baru mula diuji. Mizan akan menceraikan Yuhanis dan dibunuh oleh godaan kejahatan Suraya. Terdapat rahsia yang tidak dapat diselesaikan, cinta yang tidak diucapkan, dan perkara yang belum selesai dalam keluarga ini. Bolehkah Yuhanis bertahan menghadapi cabaran yang melanda saudaranya?

Watch Episod Penuh:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *