Lakonan Tomok, Kilafairy

Tonton Drama bersiri komedi ‘Tumpang Lalu Bang’ diterbitkan oleh Zamriez Golden Pictures Sdn Bhd, diarahkan oleh Eoon Shuhaini, nukilan skrip oleh Wan Mahani. Mnampilkan barisan pelakon popular tanah air seperti Tomok, Kilafairy, Black Hanifah, Afzan A. Rahman, Raja Afiq, Aidil Aziz, Qi Razali, Danial Dashuki, Ziana Zain dan ramai lagi. Tumpang Lalu Bang akan bersiaran menerusi slot Diandra TV9, setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 8.30 malam bermula 2 Februari 2022.

JUDUL : Tumpang Lalu Bang

Tonton Full Episod: 1-28

Tarikh Tayangan: 2 Februari 2022

Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 8:30 malam

Rangkaian: TV9 slot Diandra

Skrip: Wan Mahani Wan Hassan

Pengarah: Eoon Shuhaini

Produksi: Zamriez Golden Pictures Sdn Bhd

Pelakon: Tomok, Kilafairy, Black Hanifah, Aidil Aziz, Raja Afiq, Afzan A.Rahman, Danial Dashuki, Dalimawati, Amanda Misbun, Mahmud Alibashah, Ziana Zain, Ozlynn, Farez Ridzwan, Syamim Farid

Watak Pelakon

Tomok sebagai Nizam

Kilafairy sebagai Sofiah

Black Hanifah sebagai Sobri

Aidil Aziz sebagai Sufian

Raja Afiq sebagai Syahrin

Afzan A.Rahman sebagai Syamil

Danial Dashuki sebagai Shuib

Ziana Zain sebagai Emma

Mahmud Alibashah sebagai En Latif

Sinopsis Tumpang Lalu Bang

Mengisahkan Nizam (Tomok) jatuh cinta pada pandangan pertama dengan Sofiah (Kilafairy). Sofiah tidak mengendahkan Nizam kerana dia berpegang kepada prinsipnya yang hanya akan melayan bakal imam yang cukup dan sempurna di matanya dan juga keluarganya. Akhirnya Nizam berjaya memikat hati Sofiah dan di situlah bermulanya cabaran baharu untuk mendapatkan restu keluarga Sofiah.

Ibu bapa Sofiah tidak memandang pada harta tetapi mereka menetapkan syarat bahawa Nizam perlu mendapatkan restu daripada lima orang abang Sofiah iaitu Sufian (Aidil Aziz), Sobri (Black Hanifah), Syahrin (Raja Afiq), Syamil (Afzan A. Rahman) dan Shuib (Danial Dashuki). Tindakan abang-abang yang bersikap ‘overprotective’ tidak akan bagi jalan mudah kepada Nizam.

Demi cinta, Nizam sanggup terima apa saja syarat yang dikenakan oleh keluarga Sofiah. Keadaan menjadi lebih rumit apabila ibu Sofiah, Emma (Ziana Zain) menjadi ketua dalang yang bertujuan mahu menggagalkan semua cabaran Nizam. Bagaimanakah Nizam dan Sofiah berhadapan dengan pelbagai cabaran yang diberikan? Berjayakah Nizam bertahan demi cintanya pada Sofiah?

Promo drama Tumpang Lalu Bang

Category:

Drama, Semasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*