Sasikan drama adaptasi novel ‘Imamku Lelaki Pendosa’ karya Umie Nadzimah bakal ditayangkan di TV3. Menampilkan gandingan Aaron Aziz dan Sophia AlBarakbah. Drama arahan Eyra Rahman, terbitan Global Station Sdn Bhd.

JUDUL : LELAKI PENDOSA #lelakipendosa

EPISOD : 28

TARIKH TAYANGAN : –

WAKTU SIARAN : –

SIARAN TV : Slot Akasia TV3

PENULIS SKRIP : Siti Jasmina, Ctna Marzuki

PENGARAH : Eyra Rahman

PRODUKSI : Global Station Sdn Bhd

PELAKON : Aaron Aziz, Sophia AlBarakbah, Shima Anuar, Fauzi Nawawi, Gambit Saifullah, Aleza Shadan, Maria Farida, Edika Yusof, Hafeez Mikail, Anne Abdullah, Ungku Hariz, Kael, Annie Mosha, Faez Malek, Fiza Thomas, Ieda Moin, Betty Banafee, Auni Zahra

WATAK PELAKON 

Aaron Aziz sebagai Dean Ilyas

Sophia AlBarakbah sebagai Cahaya Malaika

Shima Anuar sebagai Anggun Dania

Gambit Saifullah sebagai Izfairin

Fauzi Nawawi sebagai Firdaus

Maria Farida sebagai Datin Junaidah

Aleza Shadan sebagai Wahidah

Edika Yusof sebagai Dato Seri Afnan

Hafeez Mikail sebagai Hael Idris

Faez Malek sebagai Jerry

Fiza Thomas sebagai Maya

Kael sebagai Nik Safri

Annie Mosha sebagai Balqis

SINOPSIS LELAKI PENDOSA

Kisah Dean Ilyas yang tampak sempurna namun cenderung kepada homoseksual iaitu hubungan sesama sejenis. Dean cuba berubah dengan bantuan dan sokongan isterinya Cahaya Malaika.

Hidup Cahaya Malaika yang bahagia dan ceria bertukar rentak selepas rahsia identitinya terbongkar. Dia bukan anak kandung Encik Firdaus yang penyayang itu. Lalu pertunangannya dengan Nik Safri diputuskan dan dia dihina sebagai anak tak sah taraf!

Apakah dosanya? Kenapa dia yang harus menanggung akibat atas khilaf orang lain?

Tiba-tiba ibu Dean Ilyas bereya-eya hendak jadikan Cahaya sebagai menantu. Nak cepat pula tu langsungnya. Malah majlis besar-besaran sudah dirancang Datin Junaidah.

Dean Ilyas yang serba sempurna dan miliki segala-galanya. Ikhlas menerima Cahaya seadanya tanpa mempersoal kisah silam dan status, walau diminta untuk nikah mengikut hukum secara rahsia.

Rupa-rupanya Datin Junaidah ada agendanya. Cahaya yang cantik dan sangat baik itu hanyalah alat untuk menyelamatkan maruah keluarga dan menjaga egonya sahaja. Dengan harapan kehadiran Cahaya akan memisahkan Dean dari ‘Best Friend Forever’nya, Izfairin yang menjadi api dalam sekam.

Bila Dean merayu supaya jangan tinggalkannya, maka Cahaya Malaika letakkan syarat. Dia mahu Dean mencintainya sebagai seorang isteri sepenuh hati kerana Allah, bukan berkongsi kasih dengan insan yang tak sepatutnya.

Tapi bagaimana dengan Dean? Apakah syarat Cahaya Malaika? Mampukah dia memenuhi permintaan dan syarat-syarat Cahaya? Sedangkan Cahaya telah berkorban seluruh jiwa raga demi mendampingi dan menyokong dirinya yang sering tersasar itu.

Mampukah kedua-duanya menggapai bahagia yang sebenar pada akhirnya?

PARA PELAKON LELAKI PENDOSA

PARA PELAKON LELAKI PENDOSA

 

PARA PELAKON LELAKI PENDOSA 1

 

PARA PELAKON LELAKI PENDOSA 3

PROMO DRAMA LELAKI PENDOSA

Category:

Drama, Semasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*